Maxistud
Maxistud

Maxistud Felépítése

A Maxistud egy vastag, (20 mm-es), rendkívül ellenálló, melegsajtolással előállított HDPE lemez

A Maxistud hővel formázott domborlemez, amelynek anyaga nagy sűrűségű polietilén fólia. A kész lemez teljes magassága, illetve az egy négyzetméteren található domborulatok száma gondos tervezés eredménye, amelynek célja a nyomószilárdság optimalizálása és a maximális levegőmennyiség biztosítása, hogy a legnehezebb körülmények között is a legjobb eredményt kapjuk.

Maxistud

Felhasználási területek

Mindezen tulajdonságai következtében a Maxistud kiválóan alkalmas az aljzatkiegyenlítő réteg kiváltására, közvetlenül a talajra helyezve az alapozás alá, földalatti helységekben is. Ha a Maxistudot használjuk, bármilyen célra, egyszersmind hatékony radon gáz elleni védőréteget is kapunk.

A Maxistud felhasználható minden olyan esetben, amikor valamilyen elválasztó rétegre van szükség. Építkezéseken ilyen eset például az aljzatbeton kiváltása a talaj és a szerelőbeton között, de használható földalatti helységekben is.

Zöldtetők, alagutak tervezésénél is számíthatunk a Maxistudra, mint az aljzaton alkalmazott vízelvezető rétegre, amelyen keresztül kivezethető a beszivárgott víz, amely azon túl, hogy megnöveli a nyomást, kárt okozhatna a létesítményben.