HŐSZIGETELÉS TEGOTHERM XPS
HŐSZIGETELÉS TEGOTHERM XPS

A TEGOTHERM panelek hőszigetelő képességét alacsony hőátbocsátási tényező jellemzi, ami lehetővé teszi, hogy az épületek fűtésére/hűtésére felhasznált energiamennyiség jelentős részét megtakaríthassuk, ezen kívül hozzájárul a környezetbe kibocsátott káros gázok mennyiségének csökkentéséhez is.

A panelek hosszú időn keresztül képesek ellenállni a víz hatásának anélkül, hogy ez hőszigetelő képességüket vagy mechanikai tulajdonságaikat befolyásolná.

Homogén, zártcellás szerkezetük nagy mechanikai szilárdságot biztosít, és lehetővé teszi a lapok beépítését ipari padlók, vagy gépkocsival járható felületek alá is.

A TEGOTHERM panelek könnyűek, jól mozgathatóak, szagtalanok, az anyag a vele dolgozók kezére nem tapad rá, nem irritálja a bőrt, megmunkálás közben nem morzsálódik: darabolása, vagy élek/formák kialakítása a famegmunkálásban használatos eszközökkel elvégezhető. Mindez egyszerűsíti a beépítést, csökkenti a hulladék mennyiségét, és maximális pontosságot tesz lehetővé a legbonyolultabb részletek kidolgozása esetében is.

A Tegotherm a jelenleg érvényes tűzvédelmi előírásoknak megfelelően az Euroclasse E tűzveszélyességi besorolást kapták.