ENERGIATERMELŐ ZSINDELY
ENERGIATERMELŐ ZSINDELY

A Tegola Canadese zsindelyválasztéka világújdonsággal bővült: az új, energiatermelő zsindely teljes szabadságot nyújt a tetők tervezésében. A fotovoltaikus elemek hármas diódái amorf szilíciumból készülnek, melyek napsütésben és felhős időben egyaránt működnek, a napsugár három egymáson elhelyezett fényérzékeny diódán halad át: az egyik dióda a vörösre, a másik a zöldre, a harmadik pedig a spektrum kék színére érzékeny. Mivel nem a nap melegét – csak a fényét – hasznosítja, ezért hidegben (télen) is megfelelő mennyiségű energiát képes termelni. A Tegosolar napelemes zsindelye rugalmas, ellenáll a fagynak, biztonsággal járható, tükrözésmentes, könnyen mozgatható és fektethető, öntisztuló és a hagyományos napkollektorokkal szemben több energiát állít elő. A Tegosolar megszabadítja Önt a magas villanyszámláktól, és jobb életminőséget biztosít. A napenergia tiszta, megújuló energia.

ENERGIATERMELŐ ZSINDELY

A TEGOSOLAR zsindely napelemei – a napkollektorokkal ellentétben – nem a nap melegét, hanem annak fényét hasznosítják, ezért napsütéses hidegben (pl. télen) is megfelelő mennyiségű energiát képesek termelni. A napkollektorokkal szembeni másik előnye, hogy a “befogott” napsugarakból közvetlen módon elektromos áramot nyerünk: nincs szükség csövekre, tágulási és melegvíz tartályokra; a zsindelyből leágazó vezetéket mindössze egy inverteren kell átvezetni, majd a ház elektromos hálózatára kapcsolni.

ENERGIATERMELŐ ZSINDELY

Illeszkedik a tetőhöz Építészetileg magas minőségű, és attraktív A nagy méretek miatt gyors felhelyezhetőség Egyszerűen beépíthető Nincs szükség extra teherhordó szerkezetre Magas energiatermelési mutatók még a nem legkedvezőbb fekvés és hajlásszög esetében is, mint pl. homlokzatok és lapostetők Elpusztíthatatlan: a tető járható marad (a Tegosolar nem tartalmaz üveget!) Erős: járható, időjárás-biztos Rugalmas és könnyű  

ENERGIATERMELŐ ZSINDELY

Rétegek

Tapadó réteg Kék cella Zöld cella Vörös cella Fényvisszaverő fém réteg Rugalmas réteg (rozsdamentes acél)

ENERGIATERMELŐ ZSINDELY

Az Uni-Solar cella felépítése

Az Uni-Solar cella vastagsága < 1ľm

Hasznos linkek