Tefond
Tefond

Tefond

A TEFOND egyszeres mechanikai kötésű, nagy sűrűségű extrudált polietilén (HDPE) membrán, 8 mm-es bütykökkel. Az oldalak a toldásoknál mechanikai kötéssel illeszkednek. A Tefond ideális megoldást jelent a különféle szigetelések védelmének problémáira.

Tefond

A Tefond, mint akusztikai szigetelés

A felületét jellemző bütyköknek köszönhetően a TEFOND a kopogó hangokat szigetelő feladatot is elláthat. A vizsgálatokat azt mutatják, hogy az aljzatokon elhelyezett TEFOND-réteg 500 Hz frekvencián kb. 14 Db-lel csökkenti a hang terjedését.

Tefond

Aljzatok

A TEFOND ideális megoldás az aljzatok felújításánál vagy javítási munkálatainál. A TEFOND alkalmazásával csökkenteni lehet az aljzat vastagságát és ezáltal a költségeket. Ha a TEFOND-ot a bütykökkel lefelé fektetik le, az aljzat alatt légkamra alakul ki, amely lehetővé teszi a pára eltávozását és megakadályozza a nedvesség feldúsulását.

Tefond

Falak és Alapozások

Miért ideális megoldás a TEFOND a már szigetelt pincék vagy alapozások védelmére? Azért, mert a TEFOND tökéletes gyökérállóságával megvédi a vízszigetelést. Azért, mert a HDPE ellenállóvá teszi a TEFOND-ot a talajban és az építőanyagokban előforduló kémiai anyagokkal szemben. Azért, mert különleges szerkezeti jellemzőinek köszönhetően a TEFOND ellenáll a föld roskadásmechanikai igénybevételének, ily módon megvédi a szigetelést a károsodástól.